|
Histaminintoleranse |
Allergiske symptomer, men ingen
allergi. |
Har du, eller noen av dine pasienter
/ klienter ofte
en eller flere allergi lignende
symptomer eller andre plager
uten at det er funnet noen god
forklaring på hvorfor? |
Da kan det hende at årsaken er
histaminintoleranse. |
|
|
|
|
NETTKURS I
HISTAMININTOLERANSE |
KURSET
ER ET INNSPILT KURS SOM DU KAN SE NÅR DET PASSER DEG |
|
|
 |
|
Pris: 950,-kr |
|
Påmelding til post@heilpraktikerskolen.no /
Tlf: 951 74 291 |
|
NYHET- Test av histaminintoleranse
som du kan ta i klinikken (eller hjemme) |
Vi har inngått samarbeide Cerascreen,
en tysk leverandør
som tilbyr testing av
histaminintoleranse. |
Testen måler DAO
(diaminoksidase) i serum og er en enkel kapillær
blodprøvetest som du tar på
klinikken
og sender inn til laboratoriet,
eller klienten kan selv ta testen hjemme, under din
veiledning
om denne ønsker det. |
Les mer om testen og få rabattkode ved bestilling av
testen her: |
|
Hva er
histaminintoleranse? |
Histaminintolleranse skyldes en enzymdefekt som gir
allergi lignende symptomer
Symptomer fra fordøyelsessystemet er det vanligste,
men en rekke andre organsystemer påvirkes også
av histamin. I tilegg til diare og krampesmerter i
mage-tarm, kan hodepine /migrene, snue, astmatiske
symptomer,
utslag på huden (urticaria), rødming og kløe, lavt
blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, og
menstruasjonssmerter forekomme.
Kraftige reaksjoner på
veps, bistikk o.l og reisesyke / sjøsyke (kvalme og
uvelhetsfølelse) kan også
skyldes histaminintoleranse. |
Symptomene
oppstår når organismen belastes med mer histamin fra
maten enn det den rekker å bryte ned.
Årsakene til dette er mange, men
henger sammen med at enzymet DAO -
diaminoksidase som skal bryte ned histamin i tarmen,
ikke fungerer som det skal. En årsak til at enzymet
ikke fungerer godt nok er mangel på enkelte
sporstoffer og vitaminer som inngår i enzymets
oppbygning og funksjon. Andre årsaker er
inflammasjoner i tarmslimhinna (hvor enzymet
produseres) bivirkning av legemidler (noen
legemidler virker hemmende på det
histaminnedbrytende enzymet) eller det kan være en
medfødt disposisjon. |
Histamin er en
aminosyre
Histamin
dannes fra en annen aminosyre, histidin, dannes ved
avspalting av CO2 (Decarboxylering)
En kjemisk reaksjon som foregår både i planter, dyr
og mennesker. Histamin dannes normalt i kroppen
og frigjøres som mediator bla ved allergiske
reaksjoner, hvor det frigjøres av kroppens egne
celler - Mastcellene
Det er ikke dette som lager
histaminintoleranse. |
|
|
Histamin dannes
i matvarer og det er dette som skaper
histaminintoleranse hos enkelte.
som inneholder aminosyren
histidin (via bakteriell nedbrytning av
histidin til histamin) Vi får i oss histamin via
kosten.
Hvor mye histamin en matvare inneholder avhengig av
utgangsmengden av histidin, matvarens alder og
lagringsmetode.
Det vil si at innholdet av histamin i samme type
matvare kan variere mye ut ifra matvarens alder,
lagrings og konserveringsmåte.
Det er inntaket av histamin fra maten
som skaper histaminintoleranse når vi har en svikt i
det histaminnedbrytende enzymet DAO
(diaminioksidase) |
Hvor vanlig er
histaminintoleranse?
Tyske
forskere hevder att det finnes store
mørketall i antallet som lider av
histaminintoleranse i en
eller annen grad, og at mange tilfeller
feildiagnostiseres som noe annet.
|
Svært få er klar
over at plagene de har kan skyldes en
histaminintoleranse. |
I en studie
utført ved en tysk legepraksis oppsøkte
over en 3 års periode 350 pasienter
klinikken pga allergi eller allergilignende
symptomer. Etter målinger av DAO (det
histamin nedbrytende enzymet) aktivitet
i blod. Ble det funnet at 2/3 av pasientene
hadde en redusert DAO aktivitet |
|
|
På kurset vil du lære
følgende: |
- Hva er histamin?
- Histaminets fysiologiske virkninger i kroppen
- Hva er histaminintoleranse og hvor vanlig er det?
- Hvordan histamin brytes ned i kroppen / de
histaminnedbrytende enzymene
- Årsaker til histaminintoleranse
- Symptomer ved histaminintoleranse
- Histaminrike matvarer
- Matvarer med høyt innhold av andre biogene aminer
(Disse belaster det histaminnedbrytende enzymet)
- Matvarer med direkte histaminfrisettende
virkninger i kroppen
- Stoffer som hemmer det histaminnedbrytende
enzymet DAO
- Terapi / behandling ved histaminintoleranse
- Diagnostisering av histaminintoleranse
- NYHET -
Test på histaminintoleranse som du kan ta i klinikken
(eller hjemme)
På kurset går vi igjennom hvordan du gjennomfører
testen og som deltager på kurset får du
rabatt på testen ved bestilling av testen. |
|
Kursmateriale som inngår: |
- Kurskompendium
- Tabeller og referanser
- Liste over uegnede matvarer ved
histaminintoleranse
- Kursbevis |
|
Testing av histaminintoleranse |
Vi har inngått samarbeide med en tysk leverandør
(laboratorium) som tilbyr testing av
histaminintoleranse. Testen er en enkel kapillær
blodprøvetest som du tar på klinikken
og sender inn til laboratoriet.
Eller klienten kan selv ta testen hjemme, under din
veiledning
om denne ønsker det. Svaret
kan laste ned i fra leverandørens nettside etter en
ukes tid.
(både veiledning og testsvar kommer på norsk)
For terapeuter som arbeider med histaminintoleranse
har det til nå ikke vært noen godt
tilgjengelig og prisgunstig test for
histaminintoleranse i Norge. Dette problemet er nå
løst.
Som deltager på kurset får du rabatt på tester.
(gjelder et ubegrenset antall tester) |
 |
Foreleser: |
 |
Heilpraktiker Lars
Steinar Haugen |
Leder og underviser ved Norsk
Heilpraktikerskole,
Har drevet egen klinikk i over 20 år, driver
nå Heilpraktikerklinikken
ved Nordstrand i Oslo. Utdannet
heilpraktiker og homeopat.
Har mellomfag
i medisin ved BMC i Uppsala,
Bc i biokjemi UIO og utdanne
legemiddelkonsulent
HIO,
og en rekke tileggsutdannelser innen bioregulasjonsmedisin,
matvareintoleranser
og manuell terapi. |
|
|
Påmelding og
info:
post@heilpraktikerskolen.no /
Tlf: 951 74 291 |
|
|
|
|