Naturmedisinsk utdannelse

 
 

 

Hjem

 

 

Kontakt

 

 
Kurs i naturmedisin Kurskalender Innspilte kurs Gratis kurs Histaminintoleranse
Dornmetoden Irisanalyse Urtemedisin   Farmakologi Anatomi og fysiologi
 
 

 Motta nyhetsbrev

 

 Meld deg på skolens nyhetsbrev
 Få oppdateringer om kurs og 
 utdannelse

 

 E-mail

Ditt navn

 
 

 

 

 
 

 

 

Histaminintoleranse

Allergiske symptomer, men ingen allergi.

Har du, eller noen av dine pasienter / klienter ofte 
en eller flere allergi lignende symptomer eller andre plager

uten at det er funnet noen god forklaring på hvorfor? 

  Da kan det hende at årsaken er histaminintoleranse.

 

 

NETTKURS I HISTAMININTOLERANSE

KURSET ER ET INNSPILT KURS SOM DU KAN SE NÅR DET PASSER DEG

 

 

 

Pris: 950,-kr

 

Påmelding til post@heilpraktikerskolen.no / Tlf: 951 74 291

 

NYHET- Test av histaminintoleranse som du kan ta i klinikken (eller hjemme)

Vi har inngått samarbeide Cerascreen,
en tysk leverandør som tilbyr testing av histaminintoleranse.

Testen måler DAO (diaminoksidase) i serum og er en enkel kapillær blodprøvetest som du tar på 
   klinikken og sender inn til laboratoriet,
eller klienten kan selv ta testen hjemme, under din veiledning
   om denne ønsker det.

Les mer om testen og få rabattkode ved bestilling av testen her:

Hva er histaminintoleranse?

Histaminintolleranse skyldes en enzymdefekt som gir allergi lignende symptomer
Symptomer fra fordøyelsessystemet er det vanligste, men en rekke andre organsystemer påvirkes også
av histamin. I tilegg til diare og krampesmerter i mage-tarm, kan hodepine /migrene, snue, astmatiske symptomer,
utslag på huden (urticaria), rødming og kløe, lavt blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, og menstruasjonssmerter forekomme.
Kraftige reaksjoner på veps, bistikk o.l og reisesyke / sjøsyke (kvalme og uvelhetsfølelse) kan også
skyldes histaminintoleranse.

Symptomene oppstår når organismen belastes med mer histamin fra maten enn det den rekker å bryte ned. Årsakene til dette er mange, men henger sammen med at enzymet DAO - diaminoksidase som skal bryte ned histamin i tarmen, ikke fungerer som det skal. En årsak til at enzymet ikke fungerer godt nok er mangel på enkelte sporstoffer og vitaminer som inngår i enzymets oppbygning og funksjon. Andre årsaker er inflammasjoner i tarmslimhinna (hvor enzymet produseres) bivirkning av legemidler (noen legemidler virker hemmende på det histaminnedbrytende enzymet) eller det kan være en medfødt disposisjon.

Histamin er en aminosyre
H
istamin dannes fra en annen aminosyre, histidin, dannes ved avspalting av CO2 (Decarboxylering)
En kjemisk reaksjon som foregår både i planter, dyr og mennesker. Histamin dannes normalt i kroppen
og frigjøres som mediator bla ved allergiske reaksjoner, hvor det frigjøres av kroppens egne celler - Mastcellene
Det er ikke dette som lager histaminintoleranse.

Histamin dannes i matvarer og det er dette som skaper histaminintoleranse hos enkelte.
som inneholder aminosyren histidin (via bakteriell nedbrytning av histidin til histamin) Vi får i oss histamin via kosten.
Hvor mye histamin en matvare inneholder avhengig av utgangsmengden av histidin, matvarens alder og lagringsmetode.
Det vil si at innholdet av histamin i samme type matvare kan variere mye ut ifra matvarens alder, lagrings og konserveringsmåte.
Det er inntaket av histamin fra maten som skaper histaminintoleranse når vi har en svikt i det histaminnedbrytende enzymet DAO (diaminioksidase)    

Hvor vanlig er histaminintoleranse?
Tyske forskere hevder att det finnes store mørketall i antallet som lider av histaminintoleranse i en
eller annen grad, og at mange tilfeller feildiagnostiseres som noe annet.

Svært få er klar over at plagene de har kan skyldes en histaminintoleranse.

I en studie utført ved en tysk legepraksis oppsøkte over en 3 års periode 350 pasienter klinikken pga allergi eller allergilignende symptomer. Etter målinger av DAO (det histamin nedbrytende enzymet) aktivitet
i blod. Ble det funnet at 2/3 av pasientene hadde en redusert DAO aktivitet

 

På kurset vil du lære følgende:

 - Hva er histamin?
 - Histaminets fysiologiske virkninger i kroppen
 - Hva er histaminintoleranse og hvor vanlig er det?
 - Hvordan histamin brytes ned i kroppen / de histaminnedbrytende enzymene
 - Årsaker til histaminintoleranse
 - Symptomer ved histaminintoleranse
 - Histaminrike matvarer
 - Matvarer med høyt innhold av andre biogene aminer
(Disse belaster det histaminnedbrytende enzymet)
 - Matvarer med direkte histaminfrisettende virkninger i kroppen
 - Stoffer som hemmer det histaminnedbrytende enzymet DAO
 - Terapi / behandling ved histaminintoleranse
 - Diagnostisering av histaminintoleranse
 - NYHET -
Test på histaminintoleranse som du kan ta i klinikken (eller hjemme)
 
  På kurset går vi igjennom hvordan du gjennomfører testen og som deltager på kurset får du
   rabatt på testen ved bestilling av testen.

 

Kursmateriale som inngår:

- Kurskompendium
- Tabeller og referanser
- Liste over uegnede matvarer ved histaminintoleranse
- Kursbevis

 

Testing av histaminintoleranse  

Vi har inngått samarbeide med en tysk leverandør (laboratorium) som tilbyr testing av histaminintoleranse. Testen er en enkel kapillær blodprøvetest som du tar på klinikken
og sender inn til laboratoriet.
Eller klienten kan selv ta testen hjemme, under din veiledning
om denne ønsker det. 
Svaret kan laste ned i fra leverandørens nettside etter en ukes tid.
(både veiledning og testsvar kommer på norsk)  

For terapeuter som arbeider med histaminintoleranse har det til nå ikke vært noen godt 
tilgjengelig og prisgunstig test for histaminintoleranse i Norge. Dette problemet er nå løst.

Som deltager på kurset får du rabatt på tester. (gjelder et ubegrenset antall tester)

Foreleser:

Heilpraktiker Lars Steinar Haugen

Leder og underviser ved Norsk Heilpraktikerskole,
Har drevet egen klinikk i over 20 år, driver nå Heilpraktikerklinikken
ved Nordstrand i Oslo. Utdannet  heilpraktiker og homeopat.
Har mellomfag
i medisin ved BMC i Uppsala,
Bc i biokjemi  UIO og utdanne legemiddelkonsulent HIO,
og en rekke tileggsutdannelser innen bioregulasjonsmedisin, matvareintoleranser
og manuell terapi.

Påmelding og info: post@heilpraktikerskolen.no / Tlf: 951 74 291

 

 

Norsk heilpraktikerskole - Tlf 951 742 91 - PB 27 Kringsjå 0807 Oslo - email: post@heilpraktikerskolen.no